Плочки granitogres

Published on февруари 1st, 2013 | by george

0

Здрав гранитогрес за дълготрайни облицовки

Когато се строи къща, не винаги всички детайли са уточнени още от създаването на плана. За сгради, които се строят по проект, предварително се знае как ще изглеждат в завършен вид още на фаза чертеж.

За частните сгради, довършителните детайли се уточняват в движение, чак след като грубият строеж е приключил. Една от дилемите на собствениците – с какво да облепят терасите, двора и други външни части е лесна за решаване – естествено, с гранитогрес. Този материал дава множество възможности. Той може да се ползва за двора – големи, плочи от грапав гранитогрес, който не се плъзга и е изключително издръжлив на капризите на времето ще са идеални за настилка. Може да се употреби за фасадата, като може да се оформи цокъл от гранитогрес, наподобяващ естествен камък, мрамор или пък да е с други ефекти, по желание на собственика.

Използвайки гранитогрес, хората си осигуряват спокойствие за години наред. Облицовките от този материал са изключително здрави, не се поддават на никакви външни влияния, не се напукват и ако са залепени добре, могат да служат на практика, вечно. Освен за външна употреба, плочки гранитогрес може да се ползват за банята. Трябва да се има предвид, че при употреба в помещения, гранитогресът държи студено – той притежава качествата на естетвения камък. Това качество е особено полезно при настъпващите все по-горещи лета с температурни рекорди.

При търсене на гранитогрес цени и оферти, се намират множество изгодни предложения, затова инвестицията именно в този материал е напълно оправдана. Освен здравина, материалът се характерезира с лекота – значително по-лек е от естествените камъни, мрамор и гранит. Това го прави предпочитан от строителните предприемачи, заради снижаване на тежестта върху носещите колони на сградите.
В последните години е немислимо да се завърши обект като хотел, ресторант или друга обществена сграда, без да е вложен в нея гранитогрес. Той се използва за стълбищата, където придава изключителна красота и стил, като в същото време осигурява безопасност, защото не е хлъзгав.

С него се настилат фоайетата, обикновено с полиран гранитогрес, за да блестят като огледало. Външните части също се облицоват с този универсален материал, което освен че придава красота, създава и една добра изолация против влагата.

Доста често гранитогресът влиза и в плановете за облицовка на бани, СПА центове и други мокри помещения. Това е, защото в състава му влизат материали, които не са хигроскопични и той е непроницаем за влагата. Освен това, само с него могат да се реализират редица дизайнерски се решения, които придават уникална визия, предназначена да впечатлява посетителите.

Tags:


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑