Интериор в банята plochki-za-banq1

Published on февруари 1st, 2013 | by george

0

Красиви и практични плочки за банята

Да се направи избор на каквото и да е сред огромния асортимент в строителните хипермаркети не е никак лесна задача. Това се отнася в пълна сила и за избора на плочки за баня. Сложността не се състои само в това, да се определи точният цвят, десен и релеф на плочките, а и в материала, от който са произведени. Това е важно, защото средата, в която ще се използват не е еднаква. Ако в помещението, за което се търси фаянс, има повишена влажност и честа смяна на температурите, трябва да се гледат плочки за баня с по-здрава структура и с висока водоустойчивост.

За съжаление, както при всички други стоки, така и при фаянсовите плочки за баня има доста некачествена продукция, която макар и евтина, излиза многократно по-скъпа, след време. Тези плочки, поставени в банята, скоро започват да губят блясъка си и се надраскват. След време се напукват и се чупят, което води до необходимост от нов ремот.

За да не се оскъпява поддръжката на една баня, най-добре е да се избере оптималният вариант – плочки на средна цена, но с високо качество. Като се избере ценовия праг за покупка на фаянс, избора се улеснява значително. Остава само да се избере дизайна – това е значително по-лесно, тъй като в магазините са подредени кътове, които показват как точно изглеждат плочките в готов вид – както на стените така и на пода. Готовите комбинации много улесняват купувачите, като дават реална представа за изгледа на банята в завършен вид.

Не на последно място е изборът на метод, по който ще се залепят плочките. Качеството на сместа, която ще ги държи здраво залепнали за стените и пода е от голямо значение. Никой не иска плочките в банята му да падат, затова най-добре е да се поиска мнението на майстор, специалист по лепене на плочки за баня. Остават още някои дребни детайли – метални или пластмасови елементи за придаване на завършен вид на ъглите и подходящ фугин, който да подхожда на цвета на избрания фаянс.

При избора на плочки за баня хората често се колебаят дали да вземат релефни или гладки плочки за пода. За релефните се знае, че значително намаляват риска от падане и получаване на битови травми. Затова пък, по-трудно се поддържат, заради грапавата си повърхност. Гладките плочки за пода са с покритие, което да не предизвиква подхлъзване. Всичко това е премислено още преди пускане в производство на конкретния модел плочки за баня. По отношение на стените, там вече се избират не само плочки, но и бордюри, цветови ефекти и други неща, които да създадат подходяща атмосфера за отпускане и релакс в банята.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑