Интериор в банята obzavejdane-za-banq1

Published on февруари 1st, 2013 | by george

0

Обзавеждане за баня – уводна информация

Какво влиза в понятието „обзавеждане за баня”? Какви видове мебели за баня съществуват? На тези въпроси ще се опитаме да дадем отговор в нашата статия, с надеждата да облекчим вашата задача, когато ви се наложи да избирате измежду най-добрите образци мебели.
Стандартното обзавеждане за баня включва:
-шкафове за баня, които могат да бъдат под умивалника, понякога също така приютяват кошницата за бельо, чакащо да бъде пуснато в пералнята. Шкафовете за баня могат да бъдат малки и големи, размерът ще зависи от големината на вашата баня. Могат да бъдат поставяни и на стената или директно на пода, стоейки върху гумени крачета;
-огледало с повишена влагоустойчивост, която е от голямо значение, тъй като тази, както и всички останали елементи на обзавеждането за баня ще бъдат монтирани в помещение с повишена влага;
-полици с от всякаква големина.
Някои дизайнери, специализирали се в обзавеждане за баня, съветват задължително да имаме шкаф под умивалника, тъй като той прави банята ни много по-ефектна. Според тях, огледалото и големият шкаф под умивалника трябва да са първите две неща, които виждаме, когато влизаме в банята. Ето защо на цвета и фактурата на материала, от който ще е направена тази мебел за баня се отдава голямо значение.
Ключов момент при избирането на обзавеждане за баня е фокусирането върху механизмите и фурнитурата на мебелите. Обърнете особено внимание на извъждащите и въртящите механизми, които ще присъстват във вашата баня. Измежду профилите ви трябва да преобладават алуминиевите и стоманените. Търсете механизми, които задължително да се отличават със съвременен дизайн и ергономичност, т.е. възможност за максимално функционално разполагане на всичко, от което имате нужда в рамките на вашата баня.

Модерното обзавеждане за баня разчита много на плъзгащи се механизми, тъй като те решават проблема с утилизирането на труднодостъпните места. Те могат да бъдат както следва:
- Плъзгащи се шкафове за баня, влизащи в скосен шкаф;
- Плъзгащи се кошници, прибиращи се в шкаф със стандартна правоъгълна форма;
- Скриващи се мрежи, прикрити зад фасадните плоскости;
- Кошница с дръжки за хавлии и др.

Водещите европейски производители на фурнитура (мебелен обков), специално предназначена за обзавеждане за баня са фирмите Blum и Hettich. Всички елементи от сериите продукти предлагани от тези фирми имат влагоустойчиво покритие, освен това са устойчиви към механични повреди. Пантите им имат като минимум 100 000 цикъла на отваряне и затваряне. Ние горещо ви препоръчваме именно тези фирми, тъй като техните продукти не само ще направят банята ви да изглежда поразително, но и ще ви изненадат със здравината си.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑