Смесителни батерии 1

Published on февруари 19th, 2013 | by vasil

0

Основни видове смесители1Когато се говори за смесители, трябва да се направи уточнение за какви по – точно става въпрос. В този случай, ще говорим за аксесоари за баня или кухня. Смесителят е средство, което ни позволява да регулираме температурата на притока вода. С негова помощ се извършва едновременно смесване на топлата и студената струя. Този вид акасесоари за мивка и душ могат да бъдат разпределени в две основни категории и в две подкатегории.

Най – основно можем да разделим всички смесители на едноръкохваткови и двуръкохваткови. Следващият принцип, на който може да се извърши класификация е тяхната форма и начина, по който изглеждат. На база външния им вид, смесителите могат да бъдат традиционни и нетрадиционни. Втората група от смесителите се препоръчва за кухненските помещения. Тяхната форма е авангардна, но в повечето случай тя е съчетана с изключителна функционалност.

А, както знаем практичността и функционалността са на първо място в кухнята. Сред все по – предпочитаните смесители на пазара са едноръкохватковите. При този тип смесител, притока на студена и топла вода се контролира от едно място. Аксесоарът е снабден с ръкохватка. Тя оказва контрол върху главата на смесителя. От там се извършва контрол върху температурата на водата. С помощта на едноръкохватковия смесител се постига лесно и бързо желаната температура на водната струя. Вторият основен вид смесител е двърукохватковия.

Той се характеризира с две ръкохватки. С помощта на едната се контролира притока на студената вода, а с помощта на другата – притока на топлата вода. Смята се, че постигането на желаната температура на водата става по – трудно отколкото с едноръкохватковия смесител. Причината се крие във факта, че когато се борави с двуръкохватковия аксесоар е изключително трудно да се работи едновременно с двете ръкохватки.

Традиционният модел смесител е предпочитан за банята. Неговата форма е опростена и залага на лесна употреба. Цената на този тип аксесоар е по – ниска в сравнение с авангардния смесител. Нетрадиционният аксесоар залага на по – необичайни форми и детайли. Изключително трудно би било да се направи заключение кой вид смесители е най – добър. Хората подбирате тези аксесоари, с които са свикнали да боравят. Едно- или двуръкохваткови, традиционни или авангардни, всичко е въпрос на личен избор и предпочитание.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑