Плочки подходящи плочки

Published on май 9th, 2013 | by vasil

0

Кои плочки са най-подходящи за вашата баня?

Банята е най-често използваното помещение в дома, за което трябва да намерите плочки. Като, за разлика от тапети, килими и повечето бои, те трябва да отговарят на едно важно изискване – търсите плочки, които лесно се хигиенизират и са водоустойчиви.

Хигиена.

Банята трябва да бъде място с висока хигиена, която със сигурност само плочките може да предложат. С чистия си външен вид и лесни за почистване повърхности, хигиената е едно от първите неща, които идват на ум, когато говорм за използване на плочки в банята.

В баните, особено душ зоната, трябва да изберете фаянсови плочки за баня или гранитогрес, тъй като те имат процент на усвояване на влага около 0.5%, което на практика ги прави водоустойчиви. Това не може да се каже за алтернативи като тапети и някои бои. Ако изберете естествен камък за вашата баня, трябва да се гарантира, че той е „запечатан” (уплътнен) с препоръчваните продукти за поддръжка преди поставянето, за да се предотврати увреждане и оцветяване от водата.

Какъв размер плочки ще е най-подходящ за банята?

Повечето сайтове за керамика с FAQ страници ще ви посъветват да се избегне използването на големи плочки за баня (напр. 60×30 cm) в малка баня, тъй като те значително ще смалят визуално помещението. Въпреки че това е вярно за някои случаи, ако по-голямата част от плочките може да се поставят без никакви срязвания, крайният резултат може да бъде много впечатляващ.

Въпреки че малките по размер плочки – например 10×10 cm – може да изглеждат добре в по-малки бани, многото фуги между тях (в сравнение с използването на по-големи плочки) понякога може да създаде непривлекателен ефект. Затова, много хора избират средни плочки за баня (напр. 40x20cm), които днес са често срещан избор за малки и големи бани.

Вие също така трябва да вземете под внимание разстоянието между мивка, тоалетна, прозорци и т.н. Ако разстоянието е много малко, поставянето на малки плочки може да бъде по-добър вариант, тъй като те ще пасват по-добре в сравнение с по-големите и ще изискват по-малко рязане.

Как фаянсът може да създаде усещане, че малка баня има вид на по-голяма?

Светлите плочки за баня (т.е. бели или кремави) може да направят малки бани да изглеждат по-големи, тъй като те отразяват светлината повече от по-тъмните цветове, създавайки усещане за лекота и простор във вашата баня.

Внесете природата вътре!

Обмисляли ли сте поставяне на естествен камък в банята като варовик, мрамор или шисти? Това може да създаде някои фантастични ефекти! Поради нарасналата популярност на естествения камък, много производители на плочки вече са пуснали производство на керамични/гранитогрес плочки, които копират естествен камък.

Ще бъде ли пода студен?

Като цяло, плочките задържа топлината, така че не трябва да чувствате студено под краката си, но въпреки това често може да зависи от повърхността под плочките. Едно съвременно решение за затопляне на подове и цели стаи е вграждането на подово отопление. Има много ползи от поставянето му – дава повече място на стената (няма нужда за радиатори), ниски експлоатационни разходи и по-ефективен начин за подгряване на банята – в сравнение с радиатор.

Колко плочки за баня са необходими?

Разберете, като използвате калкулатор за помещения , който има в повечето сайтове, което ще ви помогне да определите колко квадратни метра плочки трябва да закупите.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑