Обзавеждане за баня плочки мухъл

Published on май 30th, 2013 | by vasil

0

Как лесно да почистите плочките в банята

Баните са много важни за нашето ежедневие. Една чиста и добре проектирана баня може да „надделее” при покупката на един дом или да бъде голям минус. Разбира се за всеки случай си има специфични хора и разбирания – както се казва колкото хора, толкова интереси.

Поставянето на плочки за баня е много икономична практика, тъй като те са издръжливи и лесни за почистване. Въпреки това, върху плочки, които са останали „недокоснати” за дълъг период от време, ще се получат минерални и сапунени натрупвания, а върху фугиращата смес ще се появят плесен и мухъл. Почистването на банята е работа, която, за да се свърши добре, изисква малко зор, както и някои добри почистващи препарати.

Макар че не може да бъде любимата ви част от почистването на дома, почистване на поставени плочки за баня е скучна работа, която просто трябва да се направи, за да запазите вашата баня чиста и без мухъл; така че да създава усещане за свежест. Поддържането чисто на това важно помещение от дома не трябва да бъде трудно: следвайте тези прости съвети и стъпки за почистистване на плочки за баня и ще го направите за по-малко време, отколкото когато и да било.

Почистване на банята е детска игра с прости, доказани методи и ефективни материали.

При почистване на подовите плочки в банята си, не забравяйте да започнете правилно. Това ще гарантира, че ще отделите по-малко време, за да проследите и премахнете оставените стъпки по-късно, когато довършвате работата си.

Първо, трябва да отстраните излишния прах и боклучета с прахосмукачка или метла и лопата. Ако го направите с гъба или парцал за миене, ще се получи тънък слой мръсотия върху готовия под. Смесете топла вода с течен сапун за миене на чинии в кофа и избършете целия под с този разтвор. По-новите бърсалки за под, изработени от микрофибри, често са по-ефективни, особено в малки, трудни за достигане места зад тоалетната и под шкафове. Ако почиствате с помощта на кофа, не забравяйте да сменяте водата след като помътнее. Това ще помогне да се избегне потъмняването на останалото от разтвора върху повърхността на плочките.

При почистване плочки за баня, поставени около душа, важно е да се премахне мухъла и плесента в процепите между отделните плочки.

Ако почиствате добре проветрива баня и повърхности, за почистването на които може да се използват разяждащи химикали, разтвор на белина с вода върши чудеса като евтин дезинфектант. Използвайте тази смес и за фугите, където плесените и бактериите са склонни да се отлагат, тъй като това е място, където се събира и остава влага. Използването на очила и ръкавици е добра идея, за да се гарантира, че вашите очи и ръце са защитени от вредното въздействие на прекомерен контакт с белина. Избягвайте използването на киселинни почистващи препарати за фугите между отделните плочки за баня – те могат да го разядат в течение на времето.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑