Плочки plochki-za-banq

Published on февруари 1st, 2013 | by george

0

Практични плочки за удобна баня

Когато се обзавежда едно жилище, стопаните му рядко се замислят за последващата поддръжка. Има материали, които наглед са много красиви, но се почистват трудно, което превръща живота на домакинята в ад. Ако има изградена концепция за дизайн на интериора, то постигането на идеята може да се осъществи и с материали, които не са толкова трудни за поддръжка.

Едно от най-често почистваните помещения е банята. Независимо дали е в жилище, офис, хотел и каквато и да е друга сграда, тя се чисти почти всеки ден. Затова за нея трябва да се предвидят практични плочки за баня, които да понасят препаратите за почистване, които се предлагат по магазините.

По отношение на дизайна, в днешно време има толкова богат избор на фаянсови плочки, че хората се затрудняват с решението кой модел да предпочетат. Някои се насочват към удобната класика – светли едноцветни плочки в пастелни цветове. Това е едно наистина практично решение, тъй като светлия фаянс не получава петна от варовик и препарати, за разлика от тъмните. За хората, които считат едноцветната баня за скучна, има готови предложения с комбинации от хармонично съчетани плочки, различни за пода и стените, а също и бордюри и други ефекти.

Една интересна тенденция се задава в модата за обзавеждане на баня – това са тапети с различни изображения, които се поставят над ваната или на някоя от стените. За тази цел може да се ползват и пана от плочки, които са като пъзел – след залепване на стената се оформя картината, отпечатана върху тях. Този тип декорации за баня са особено подходящи за по-малки помещения, които придобиват допълнителен визуален обем.

В болшинството от случаите тежката дума за обзавеждане на баня, избор на фаянс и плочки има жената – стопанката на дома е тази, която ще чисти и поддържа помещението, но точно тя взема най-нерационалните решения. Попадайки сред морето от плочки за баня в строителния хипермаркет, дамите се впечатляват от ярките цветове – лилави, розови, сини, с огромни цветя и ефектни бордюри. В повечето от случаите обаче, след първоначалната еуфория, жената стига до извода, че тези плочки са или твърде скъп, или много непрактичен избор и се насочва към нещо по-подходящо.

Всъщност, всеки може да сложи банята си тези плочки, които му харесват – нали точно затова производителите създават нестандартни модели. Само че, не на цялата баня – могат да оформят красиви кътове с ярки плочки с фигури и цветя, а около тях да се залепят хармониращи по цвят едноцветни и лесни за поддръжка. Това е един от начините да се създаде една наистина красива, удобна и напълно по вкуса на стопаните си баня.


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑