Интериор в банята мрамор в банята

Published on април 29th, 2013 | by vasil

0

Интересни решения за банята с креативен фаянс

мрамор в банята

В съвременното строителство натуралните материали стават все по-малко. Причините за това са много, като най-важната е цената – естествените материали се добиват трудно и затова са скъпи. Друга причина, наклоняваща везните към изкуствените материали е в техните качества – те са водоустойчиви и много трайни, като не загубват красивата си визия с времето. Това не означава, че не можем да имаме в банята си визия, наподобяваща мрамор, гранит и естествен камък. Производителите на плочки за баня успяват да създават съвършени имитации на всякакви природни материали, които трудно се различават от оригинала.

Естественият мрамор е красив материал, но много труден за поддръжка. Достатъчно е върху белия мрамор да падне капка кафе или кетчуп и край – почистването му е невъзможно, петното си личи, защото веднага попива в порите на камъка. Попадайки върху керамична плочка обаче, то се почиства лесно, без да останат никакви следи. Тези качества правят облицовките с  фаянсови плочки и теракот предпочитани за бани, кухни и всякакви помещения в жилището.

Сред колекциите от модели плочки за баня се намират и такива, които имитират дърво. Когато дизайнът на помещението изисква битова визия, имитацията на дърво дава нужната илюзия. Качествата на фаянса позволяват да се създаде перфектно подобие на дървени стени и под, като в същото време се почиства и поддържа лесно, за разлика от истинското дърво, което няма да издържи дълго в едно мокро помещение. Плочки, имитиращи дърво са чудесни за подови покрития за кухни, дневни и други помещения, като перфектно заместват паркета.

Следващият материал, който намира своя съвършен имитатор в лицето на плочки за баня е естественият гранит. Всички видове естествени камъни имат свои двойници сред материалите, предназначени за облицовка на бани, басейни, СПА центрове и други подобни помещения. Намират се и дизайни с визия на тухлена стена, кирпич, мозайка и какво ли не още. Всичко това много улеснява създаването на плануваната визия на помещенията.

В света на фаянсовите плочки, много широко приложение намират десените на цветя. Флоралните мотиви са предпочитани от много хора, които ги вграждат в банята си като цветни пана или бордюри. Цветята винаги действат позитивно и създават настроение, затова хората обичат да се заобикалят с тях, дори и в банята. Тъй като в тъмното и влажно помещение не виреят живи цветя, то проблемът се решава с плочки за баня с декорации на цветя.  Друга визия, класика в обзавеждането на бани и мокри помещения е шахматното разположение на тъмни и светли плочки. Има и модели при които малки и по-големи плочки в контрастни цветове се подреждат по специален начин така, че да създават уникален ефект. Това са плочки, които изискват майсторски монтаж, което не е по силите на всеки.

Tags: , ,


About the Author


Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Back to Top ↑